Tällaista currykanaa on tullut tehtyä ennenkin, mutta koskaan aikaisemmin en ole laittanut mukaan kanelitankoa, kardemummaa tai tähtianista. Maku muuttuu niiden ansiosta paljon autenttisemmaksi!
_________________________________________________________________________________
Resepti Suuri Intialainen keittokirja - kirjasta
Klassinen kanacurry
4 rkl kasvisöljyä
4 kokonaista neilikkaa
4 - 6 kokonaista vihreää kardemummaa
3 tähtianista
5 cm:n pätkä kanelitankoa
6 - 8 currylehtiä
1 iso sipuli hienonnettuna
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
4 valkosipulinkynttä
4 rkl mietoa currytahnaa (itse käytin 2 rkl)
1 tl kurkumaa
1,5 kg kanafileitä isoina paloina (itse käytin vain 500g)
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 1/4 dl kookoskermaa (itse käytin kookosmaitoa)
ripaus sokeria tai hunajaa
suolaa
paljon tuoretta korianteria silputtuna
Kuumenna öljy kasarissa ja paista neilikoita, kanelia, kardemummaa, tähtianista ja currylehtiä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, inkivääri, valkosipuli ja paista hetki. Lisää sitten kurkuma ja currytahna. Paista muutama minuutti. Lisää kanapalat ja paista pinnat kiinni. Anna hautua kannen alla hetki. Lisää tomaattimurska ja kookoskerma. Mausta vielä sokerilla ja suolalla. Anna hautua ilman kantta kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää lopuksi tuore korianteri. Tarjoa riisin kanssa!
_________________________________________________________________________________
Currylehtiä minulla ei ollut, mutta tämä onnistui hyvin ilman niitäkin. Vaikka minulla oli vain 500g kananlihaa, mielestäni kastiketta ei tullut yhtään liian paljon.
Oi, näyttää niin hyvältä!
VastaaPoistaKoitin eilen tehdä kasviscurrya, mutta maustaminen jäi vähän valjuksi, kun en osannu suhteuttaa juustokuminan siemeniä enkä chiliä jauheena..
Kiitos :) Kannattaa kokeilla ensi kerralla vaikka tätä reseptiä. Tosin tämä ei ole tulista, mutta sitähän saa lisäämällä tuoretta chiliä! Tuore chili kannattaa lisätä sipulin kanssa samaan aikaan.
Poista