perjantai 6. heinäkuuta 2012

Poulet sauté au vinaigre

Jos kaipaan inspiraatiota, käyn silloin tällöin selailemassa BBC Foodin sivuja. Siellä on monesti hyviä, helppoja ja toimivia reseptejä. Suosittelen. 


_________________________________________________________________________________

Resepti BBC Food Recipes

Poulet sauté au vinaigre

1 - 1,5 kg kananrintapaloja
1 rkl öljyä paistamiseen
suolaa 
mustapippuria
2 tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
voita
1 tl tomaattipyrettä
2 valkosipulia murskattuna
1/2 dl punaviinietikkaa
1 1/4 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 tl Dijon-sinappia
2 1/2 dl kuohukermaa (itse käytin vain 2 dl)
(maissitärkkelystä)
1 rkl tuoretta rakuunaa 

Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Paista kanoihin kauniin ruskea pinta. Laita ne sivuun hetkeksi. 

Lisää pannulle voi ja tomaattipyree. Paista hetki ja lisää valkosipuli ja punaviinietikka. Anna kiehua kunnes etikka on haihtunut. Lisää valkoviini ja anna kiehua kunnes 2/3 on jäljellä. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Nosta kanat takaisin liemeen.

Laita pannu uuniin ja paista 180 asteessa kunnes kanat ovat kypsiä. Minulla oli suuria rintapaloja ja niissä kesti noin 45 minuuttia. 

Sillä välin kun kanat ovat uunissa käsittele tomaatit. Tee niihin pari viiltoa veitsellä ja nosta ne kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi. Nosta tomaatit leikkuulaudelle, kuori ja kuutioi ne. Laita sivuun odottamaan.

Viimeistele kastike: nosta kanat kastikkeesta ja siivilöi kastike. Kaada se takaisin pannuun ja kiehauta. Lisää Dijon-sinappi, sekoita hyvin ja lisää sitten kuohukerma. Jos kastikkeessa on paljon rasvaa, voit kuoria sen pois lusikan avulla. Anna kastikkeen kiehua kunnes se on sopivan paksua. (Itse jouduin suurustamaan kastikkeen maissitärkkelyksellä. Paistoin kanoja uunissa kannen alla, joten nestettä oli jäljellä paljon.) Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä pippuria. Lisää kuutioidut tomaatit ja nosta kanat takaisin pannuun. Lisää lopuksi rakuuna ja tarjoile perunamuusin tai riisin kanssa!
_________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti