keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hunajalla glaseeratut juurekset

Hieman aurinkoa lautaselle talvimyrskyn keskellä. Nämä juurekset saavat makeutta hunajasta ja sopivasti suolaisuutta soijakastikkeesta. 

__________________________________________________________________________________

Resepti keittokirjasta Yoshoku - Contemporary Japanese


Hunajalla glaseeratut juurekset

noin 6:lle

noin 1,5 kg juureksia (itse käytin perunaa ja bataattia)
1/4 cup kasvisöljyä
1 tl seesamiöljyä
1 tl merisuolaa
1 1/2 rkl hunajaa
10 g voita
3 tl japanilaista soijakastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä

Kuori ja pilko juurekset saman kokoisiksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja lisää kasvisöljy, seesamiöljy ja suola joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada juurekset uunivuokaan ja paista 200 asteessa kunnes ne ovat kypsiä. 

Laita hunaja, voi, soijakastike ja seesaminsiemenet paistinpannulle ja kuumenna kunnes hujana on juoksevaa ja voi on sulanut. Kaada hunajaseos juuresten päälle, sekoita ja jatka paistamista noin 10 - 15 minuuttia kunnes seesaminsiemenet ovat paahtuneet. 
__________________________________________________________________________________

2 kommenttia:

  1. Voi ah ja nam..!! Kiitos tästä(kin) reseptistä, juuri tällaista reseptiä olen etsinyt ja kaivannut :)!

    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämän reseptin löysin uusimmasta keittokirjastani. Toivottavasti maistuu!

    VastaaPoista