Hieman aurinkoa lautaselle talvimyrskyn keskellä. Nämä juurekset saavat makeutta hunajasta ja sopivasti suolaisuutta soijakastikkeesta.
__________________________________________________________________________________
Resepti keittokirjasta Yoshoku - Contemporary Japanese
Hunajalla glaseeratut juurekset
noin 6:lle
noin 1,5 kg juureksia (itse käytin perunaa ja bataattia)
1/4 cup kasvisöljyä
1 tl seesamiöljyä
1 tl merisuolaa
1 1/2 rkl hunajaa
10 g voita
3 tl japanilaista soijakastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä
Kuori ja pilko juurekset saman kokoisiksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja lisää kasvisöljy, seesamiöljy ja suola joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada juurekset uunivuokaan ja paista 200 asteessa kunnes ne ovat kypsiä.
Laita hunaja, voi, soijakastike ja seesaminsiemenet paistinpannulle ja kuumenna kunnes hujana on juoksevaa ja voi on sulanut. Kaada hunajaseos juuresten päälle, sekoita ja jatka paistamista noin 10 - 15 minuuttia kunnes seesaminsiemenet ovat paahtuneet.
__________________________________________________________________________________
Voi ah ja nam..!! Kiitos tästä(kin) reseptistä, juuri tällaista reseptiä olen etsinyt ja kaivannut :)!
VastaaPoistaMukavaa viikonjatkoa!
Kiitos! Tämän reseptin löysin uusimmasta keittokirjastani. Toivottavasti maistuu!
VastaaPoista