sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kesäinen jälkiruoka vol. 2

Mansikat ovat parhaimmillaan ja niistä syntyy hyvä jälkiruoka vaikkapa kesän pihajuhliin. Nämä mansikkatartaletit valmistuvat hetkessä, etenkin jos kaupasta ostaa valmiin murotaikinan. Itse suosin kuitenkin kotitekoisia taikinoita, koska ne ovat yksinkertaisesti parempia, eivätkä ne loppujen lopuksi kovin vaivalloisia ole. Tämänkin taikinan pyöräyttää melkeinpä muutamassa minuutissa. 


__________________________________________________________________________________


Resepti Helsingin Sanomien Ruokatorstaista 27.5.2010


Mansikkatartaletit


12 kpl


Pohjat:


100g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Mittaa kaikki ainekset valmiiksi ja sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita. Tee taikinasta pallo ja kääri se tuorekelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetki. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Taputtele taikinapalat muffini- tai tartalettivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ainakin minulla tartalettien reunat valuvat ja pohjat paisuvat uunissa, joten heti paiston jälkeen voi reunoja muotoilla uudelleen.


Täyte:


200g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua


tuoreita mansikoita päälle


Sekoita ainekset keskenään ja täytä tartaletit. Laita pinnalle tuoreita mansikoita. Tarjoile heti. 
__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti