Uunijäätelö kuuluu ainakin minun huushollissani unohdettujen herkkujen kategoriaan, kuten esimerkiksi mokkapalatkin. Kiitos uusimman Glorian Ruoka & Viini -lehden (1/2012), muistui tämäkin taas kerran mieleen!
__________________________________________________________________________________
Uunijäätelö
2 kpl
3 - 4 kpl muro-, tai Digestivekeksejä yms.
2 dl vadelmia
noin 8 kpl pekaanipähkinää
2 isoa palloa vaniljajäätelöä
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl tomusokeria
kinuskikastiketta
Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ensin. Murusta keksit annosvuokien tai vaikkapa kahvikuppien pohjalle. Pilko pähkinät ja lisää ne vuokiin. Lisää vadelmat ja sitten jäätelö. Vatkaa kananmunanvalkuainen ja tomusokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Pursota tai lusikoi marenkivaahto jäätelön päälle niin, että jäätelö peittyy kokonaan. Laita uunijäätelöt uuniin (noin 225 - 250 astetta) grillivastusten alle kunnes marenki saa väriä. Lorauta päälle kinuskikastiketta. Tarjoile heti!
Pursota tai lusikoi marenkivaahto jäätelön päälle niin, että jäätelö peittyy kokonaan. Laita uunijäätelöt uuniin (noin 225 - 250 astetta) grillivastusten alle kunnes marenki saa väriä. Lorauta päälle kinuskikastiketta. Tarjoile heti!
__________________________________________________________________________________
Ensimmäisellä kerralla minulla oli uunissa 250 astetta. Marenki kärähti aika nopeasti sysimustaksi, joten tarkkana saa olla. Ei kun uusi yritys ja alensin hieman uunin lämpötilaa, ja jo onnistui huomattavasti paremmin!
Paistoaika on noin 2 minuuttia, joten uunin ääreltä ei kannata poistua.
VastaaPoistaWow näyttää hyvältä! En koskaan syönyt uunijäätelöä :)
VastaaPoistaNo sitten kannattaa ehdottomasti kokeilla!
PoistaVoiko tota marenkia värjätä karamelliväreillä?
VastaaPoistaT:Innokas 11 vuotia tyttö
Hei! En ole koskaan itse värjännyt marenkia, mutta kokeilemalla se selviää! Marengista saa eri väristä käyttämällä vaikkapa punaista tomusokeria.
Poista