keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Vuohenjuusto-pinaattilasagne

Monet luulevat, että lasagnen teko on työlästä. Sitä se ei todellakaan ole. Ainakin tämä lasagne valmistuu ilman suurempia ponnisteluja. 


__________________________________________________________________________________

Vuohenjuusto-pinaattilasagne

tomaattikastike
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
mustapippuria

pinaattitäyte
200 g pakastepinaattia
200 - 250 g vuohenjuustoa
1 dl parmesanraastetta
mustapippuria

pinnalle
200 g  ranskankermaa
(tilkka maitoa)
parmesanraastetta


1. Valmista ensin tomaattikastike: Kuullota sipulia hetki kattilassa. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut tomaatit. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja lisää vettä tomaattikastikkeeseen eli noin 1 - 1 1/2 dl. Sekoita. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 - 30 minuuttia. 

2. Pinaattitäyte: Laita pakastepinaatti kattilaan. Kun pinaatti on sulanut, ota kattila pois liedeltä. Poista vuohenjuustosta ensin kuori. Sekoita sen jälkeen vuohenjuusto ja parmesaaniraaste pinaatin joukkoon.  Mausta pippurilla kevyesti.

3. Lasagnen kokoaminen: Laita vuoan (23 cm x 30 cm) pohjalle hieman tomaattikastiketta. Lisää lasagnelevyjä. Laita lasagnelevyjen päälle ensin pinaattitäytettä, noin 1 - 2 rkl / lasagnelevy. Sen jälkeen lisää tomaattikastiketta. Lisää uusi kerros lasagnelevyjä ja jatka kuten edellä. Lasagneen tulee 4 kerrosta. Päällimmäisen kerroksen jätän yleensä ilman täytteitä.


4. Notkista ranskankermaa hieman, siihen voi lisätä tilkan maitoa. Levitä se sen jälkeen lasagnen päällimmäisen kerroksen pinnalle niin että lasagnelevyt peittyvät ja ranskankerma valuu reunoille. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa. (Jos lasagnen pohjalla ei ole yhtään nestettä tomaattikastikkeesta, lasagnen reunoille voi lopuksi vielä lisätä tilkan vettä. Näin lasagnesta ei tule kuivaa.)

5. Paista lasagne 225 asteessa noin 25 - 30 minuuttia. Lasagne on valmista kunnes pinta on kullanruskea ja haarukka menee hyvin lasagnelevyn lävitse. 


__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti