Kokeilen mielenkiinnolla suklaaleivonnaisia, jotka saavat kehuja. Tätä mutakakkua kehuttiin kovasti tämän vuoden Suomen Masterchef -kisassa.
Resepti by Sandra - Masterchef Suomi 2012 -kilpailusta
Mutakakku
260 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
100 g voita
3 kananmunan valkuaista
3 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa suklaa-voi-seos keltuais-sokerivaahtoon. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vuoraa ∅ 20 - 24 cm:n kokoinen irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. (Itse käytin ∅ 20 cm:n kokoista vuokaa) Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lisää sulanut valkosuklaa taikinan päälle. Kaada loput taikinasta vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile!
__________________________________________________________________________________
Kakusta tuli ihanan suklainen ja valuva, mutta omaan makuuni ehkä hieman liian makea. Ensi kerralla ilman valkosuklaata siis...
Kakusta tuli ihanan suklainen ja valuva, mutta omaan makuuni ehkä hieman liian makea. Ensi kerralla ilman valkosuklaata siis...
Voi nam! Saattaapa olla, että joutuu tätäkin versiota joskus kokeilemaan, mutakakkufani kun olen. : )
VastaaPoistaAnteeksi hieman myöhäinen vastaus...:) eri mutakakku- ja myös browniesreseptejä on hauska kokeilla. Itsekin kun fani olen :) Olen kesällä testannut monia kladdkaka-reseptejä ja kunhan se täydellinen resepti löytyy, niin laitan reseptin tännekin!
Poista