keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kesäiset kuppikakut

Toukokuu meni lomaillessa ulkomailla ja käytössäni oli hyvin vaatimaton keittiö yhdellä pienellä keittolevyllä, joten on kiva päästä taas kokkaamaan ja leipomaan omaan keittiöön. Kesän ajattelin avata näillä vadelmakuppikakuilla, tosin se ei sujunut ihan mallikkaasti. Täytin muffinivuoat nimittäin liian täyteen, joten taikina pursui uunissa yli äyräiden ja valmiita muffineita oli hankala saada muffinipellistä irti. Onneksi pystyin muutaman pelastamaan ja kuorruttamaan, ja pääsin kahvittelemaan!

_________________________________________________________________________________

Resepti Leivonnaisia herkkusuille -leivontakirjasta

Vadelmakuppikakut

12 kpl

120 g (1,8 dl) vehnäjauhoja
140 g (1,6 dl) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g suolatonta voita (itse käytän aina ihan tavallista voita)
1,2 dl täysmaitoa
0,5 tl vanilja-aromia
1 kananmuna
24 kpl isoa vadelmaa + 12 kpl koristeluun 
1 digestivekeksi
sitruunamelissaa

Vatkaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon maito ja vanilja-aromi. Vatkaa sekaisin. Lisää sitten kananmuna ja vatkaa sen jälkeen taikinaa muutaman minuutin ajan. 

Täytä muffinssivuoat taikinalla, mutta älä täytä niitä ihan täyteen. Painele jokaiseen vuokaan 2 vadelmaa. Paista 170 asteessa noin 20 - 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.






Tuorejuustokuorrute

300 g (5 dl) tomusokeria siivilöitynä
50 g huoneenlämpöistä voita
125 g kylmää tuorejuustoa

Vatkaa tomusokeri ja voi hyvin sekaisin. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa muutama minuutti. Kuorrute tulisi olla vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, koska kuorrute voi juoksettua! 

Kuorruta kuppikakut. Koristele keksinmuruilla, tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.


_________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti