sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Suklaakinuskikakku

Tämä resepti on Pirkka-lehdestä. Kakku on ollut lehden mukaan erittäin suosittu, jopa niin suosittu, että reseptin ilmestyessä ensimmäisen kerran kakun koristelukeksit loppuivat kaupoista alta aikayksikön. Kakku oli silloin koristeltu suklaakekseillä. Tämä mainos tehosi ainakin minuun!


_________________________________________________________________________________


Resepti Pirkka-lehdestä 12/2006 


Suklaakinuskikakku


150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vahvaa kylmää kahvia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria



Suklaakinuski

2 dl vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
100 g taloussuklaata


Kostutukseen: 1 dl maitoa ja 1 rkl kaakaojuomajauhetta

Täyte: 400 - 600 g pakastevadelmia (riittää kahteen kerrokseen)

Koristelu: 80 g pekaanipähkinä rouhetta, tuoreita vadelmia ja sitruunamelissaa



Tee ensin kakkupohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kylmää kahvia taikinaan välillä sekoittaen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 


Kaada taikina korppujauhotettuun ∅ 22 cm:n kokoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 - 50 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen tai jopa neljään osaan. Itse jouduin leikkaamaan päällimmäisen kerroksen pois, koska kakku kohosi liikaa.



Valmista sitten kinuski: Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri kokoajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti kunnes kinuski alkaa muodostua. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa joukkoon. Älä anna kinuskin enää kiehua. Kun suklaan lisää kinuskiin, kinuski paksuuntuu entisestään. 


Kokoa kakku: Kostuta alin pohja ensin. Levitä pohjan päälle sopiva kerros kinuskia ja lisää 1/2 vadelmista. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta. Lisää siihen myös kinuskia ja loput vadelmista. Nosta kakun kansi päälle ja kostuta. Levitä loput kinuskista koko kakun päälle ja koristele pähkinärouheella, tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.






_________________________________________________________________________________


Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Ensi kerralla taidan täyttää kakun vaikkapa tuoreilla nektariineilla.

1 kommentti:

  1. Luoja kuinka syntisen hyvännäköinen kakku! Pakko kokeilla heti viikonloppuna :P

    VastaaPoista