keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Jauheliha-munakoisokääryleet

Munakoiso on ihanaa, mutta harvoin keksin miten sitä voisi käyttää. Löysin reseptiarkistoani siivotessa tämän munakoisoreseptin ja täytyihän tämä testata hetimiten. Kääryleistä tuli kivan valkosipulisia ja muutenkin onnistuneita. Kaveriksi sopi ihan tavallinen perunamuusi!



__________________________________________________________________________________


Resepti Helsingin Sanomien Ruokatorstai 23.9.2010


Jauheliha-munakoisokääryleet


noin 10 kpl


2 munakoisoa
öljyä paistamiseen


200 g lampaanjauhelihaa (itse käytin naudan paistijauhelihaa)
1 dl ranskankermaa
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
25 g kuivanutta vaaleaa leipää
1 iso kananmuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
noin 1 rkl persiljaa silputtuna (Hesarin ohjeessa nippu lehtipersiljaa)
suolaa
mustapippuria myllystä


neitsytoliiviöljyä


Valmista täyte: Sekoita jauheliha, ranskankerma, juustoraaste, murustettu leivänpala, kananmuna, murskattu valkosipuli, persiljasilppu, suola ja pippuri. Anna maustua jääkaapissa noin 1h. 

Munakoisot: Leikkaa munakoisot pituussuunnassa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita se lautaselle ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja noin 1h ylimääräisen nesteen irrottamiseksi. Huuhtele sitten munakoisot ja painele ne kuiviksi talouspaperilla. Paista pannulla öljyssä kypsiksi ja nosta lautaselle.

Kääryleiden täyttäminen: Muotoile jauhelihasta kahdella ruokalusikalla pyöreähköjä pullia. Aseta jauhelihapulla munakoisoviipaleen leveämpään päähän ja rullaa munakoiso varovasti tiukalle rullalle. Voit sulkea kääryleen hammastikulla. 



Paistaminen: Nosta kääryleet pieneen öljyttyyn uunivuokaan saumakohta alaspäin. Pirskottele kääryleiden päälle vielä vähän oliiviöljyä ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsää.
__________________________________________________________________________________

3 kommenttia:

  1. Kappas - tämähän voisi olla oivallinen resepti pakastimessa vuoroaan odottavalle jauhetulle hirvelle. :) Meillä munakoisoa syödään ainakin viikottain, oikeastaan kaikissa mahdollisissa ruokalajeissa. Nyt talvisaikaan olen kyllä pitänyt pientä taukoa, kun laatu on ollut niin heikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirvi kuulostaa hyvältä! Harmittelin, kun en tuota lammasta kaupasta löytänyt, mutta ehkä sitä on pian pääsiäisen tullessa saatavilla. Vinkkejä miten munakoisoa voisi käyttää otetaan ilomielin vastaan!

      Poista
  2. Vaikuttaapa herkulliselta. Täytyy ehdottomasti ottaa kokeilulistalle!

    VastaaPoista