Piimäkakku on perinteinen kahvipöydän kuivakakku, ehkä jo vähän unohdettukin sellainen. Kakku on todella mehevää ja siinä maistuu ihanasti rusinat ja kaneli. Itse olen syönyt piimäkakkua edellisen kerran joskus pienenä lapsena ja se oli silloin lempileivonnaiseni. Selailin äitini vanhaa reseptiarkistoa ja löysin sieltä reseptin, jolla äitini kakkua usein leipoi.
__________________________________________________________________________________
Äidin Piimäkakku
2 kananmunaa
2 1/2 dl rusinoita
2 1/2 dl sokeria
3, 8 dl piimää (ei rasvatonta)
2 1/2 dl voisulaa (noin 200 - 250 g voita)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 - 1 tl neilikkaa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja mittaa jauhot erilliseen kulhoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää ainekset kananmunien joukkoon järjestyksessä aina välillä hyvin sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 - 50 minuuttia.
__________________________________________________________________________________
Äidin Piimäkakku
2 kananmunaa
2 1/2 dl rusinoita
2 1/2 dl sokeria
3, 8 dl piimää (ei rasvatonta)
2 1/2 dl voisulaa (noin 200 - 250 g voita)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 - 1 tl neilikkaa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja mittaa jauhot erilliseen kulhoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää ainekset kananmunien joukkoon järjestyksessä aina välillä hyvin sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 - 50 minuuttia.
__________________________________________________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti