sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Unohdettu Piimäkakku

Piimäkakku on perinteinen kahvipöydän kuivakakku, ehkä jo vähän unohdettukin sellainen. Kakku on todella mehevää ja siinä maistuu ihanasti rusinat ja kaneli. Itse olen syönyt piimäkakkua edellisen kerran joskus pienenä lapsena ja se oli silloin lempileivonnaiseni. Selailin äitini vanhaa reseptiarkistoa ja löysin sieltä reseptin, jolla äitini kakkua usein leipoi. 



__________________________________________________________________________________


Äidin Piimäkakku


2 kananmunaa
2 1/2 dl rusinoita
2 1/2 dl sokeria
3, 8 dl piimää (ei rasvatonta)
2 1/2 dl voisulaa (noin 200 - 250 g voita)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 - 1 tl neilikkaa


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa kananmunat ja mittaa jauhot erilliseen kulhoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää ainekset kananmunien joukkoon järjestyksessä aina välillä hyvin sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista  175 asteessa noin 40 - 50 minuuttia.


__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti