Kuten edellisellä kerralla pizzaa tehdessäni kerroin, pizzojeni täytteet ovat kokeneet todellisen evoluution. Kaikki alkoi kauan sitten nakkipitsasta, mutta tänä päivänä teen mielelläni vaikkapa tällaista lohipizzaa. Tämä on yksi suosikeistani.
_________________________________________________________________________________
Resepti by Jamie Oliver - Jamie at Home
Pizzapohja
2 pizzaa
4,5 dl vehnäjauhoja + vähän leipomiseen
2,5 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä
7 g kuivahiivaa
Mittaa jauhot kulhoon. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada vesi sinne. Sekoita ensin vain vähän jauhoja veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Sekoita, mutta älä ota mukaan vielä kaikkia jauhoja. Lisää kuivahiiva löysään vesi-jauhoseokseen ja sekoita hiiva siihen. Nyt voit sekoittaa loputkin jauhot kulhon reunalta joukkoon ja vaivaa taikinaa hetki. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia.
Resepti by Jamie Oliver - Jamie at Home
Tomaattikastike
riittää kahteen pizzaan
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
basilikanlehtiä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
suolaa
pippuria
Laita oliiviöljyä kattilaan. Kuullota hieman murskattua valkosipulinkynttä ja lisää sitten kuoritut tomaatit. Murskaa tomaatteja hieman puulusikalla, ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua muutama minuutti. Ota siivilä ja siivilöi kastike. Laita siivilöity kastike takaisin kattilaan ja anna kiehua vielä noin 5 - 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Pizzan täytteet
kahteen pizzaan
tomaattikastiketta
noin 700 g kirjolohifilettä
1 tlk latva-artisokan sydämiä
2 palloa mozzarella-juustoa
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Jaa pizzataikina kahteen osaan ja kaulitse pizzapohjat leivinpaperien päälle. Levitä tomaattikastike pizzapohjien päälle. Leikkaa lohifileestä sopivan kokoisia paloja, ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Leikkaa artisokan sydämet vähän pienemmiksi paloiksi. Lisää lohet ja artisokat pizzojen päälle. Lopuksi revi Mozzarella-juustosta paloja pizzojen päälle. Paista pizzat 250 asteessa noin 10 - 15 minuuttia. Lisää valmiiden pizzojen päälle basilikanlehtiä. Koska Mozzarella-juusto ei ole kovin suolaista, pyöräytä vielä myllystä suolaa ja pippuria.
_________________________________________________________________________________
En ole aikaisemmin löytänyt mainitsemisen arvoista pizzapohjaa, mutta mielestäni tämä Jamie Oliverin pizzapohja oli huippuhyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti