keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Pääsiäisennäköiset Cupcaket

Innostuin taas leipomaan ja uusin kirjahankintani The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille toimi jälleen kerran inspiraationi lähteenä. En ole koskaan tehnyt cupcakeja, joten näin pääsiäisen lähestyessä halusin testata näitä sitruunaisia kuppikakkuja.



__________________________________________________________________________________

Sitruunakuppikakut 

12kpl

1,8 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl raastettua sitruunankuorta
40 g huoneenlämpöistä suolatonta voita 
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna

kuorrute

4 dl tomusokeria
80 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
2 rkl raastettua sitruunankuorta
(pari tippaa keltaista elintarvikeväriä)
0,25 dl täysmaitoa

Vatkaa sähkövatkaimella jauhot, leivinjauhe, sitruunankuori ja voi kunnes seos on murumaista. Vatkaa hiljaisella nopeudella. Lisää maito joukkoon vähitellen ja vatkaa ainekset nopeasti sekaisin. Lisää muna ja vatkaa taikina sileäksi. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja lusikoi taikina vuokiin. Älä täytä paperivuokia ihan täyteen, vaan jätä kolmannes tyhjää. Paista kuppikakkuja 170-asteessa 20-25 minuuttia. Kokeile kakkujen kypsyys työntämällä ohut puutikku (esim. hammastikku) kakun keskelle. Jos tikkuun ei jää muruja, kuppikakut ovat kypsiä.

Valmista kuorrute sillä aikaa kun kuppikakut jäähtyvät. Vatkaa siivilöity tomusokeri, voi, sitruunakuori ja elintarvikeväri sähkövatkaimella sekaisin. Käytä sähkövatkaimen keskinopeutta. Lisää maito hiljalleen joukkoon ja vatkaa aineksi kunnolla sekaisin. Vatkaa sitten suuremmalla nopeudella kuorrutetta ainakin 5 minuuttia, niin että siitä tulee kuohkeaa. Levitä tai pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

__________________________________________________________________________________

Jos pidät sitruunaleivonnaisista, pidät myös näistä. Raastettua sitruunankuorta voi laittaa kuorrutteeseen myös vähän vähemmän, jos siitä ei halua niin kirpeää ja raikasta. Itse laitoin noin 1 rkl ja kuorrutteeseen tuli kivan mieto sitruunan maku.

Hyvää pääsiäistä!

4 kommenttia:

  1. Onpa energiset sivut! Cupcake näyttää taivaalliselta! Jään mielenkiinnolla seuraamaan kokkailujasi.

    VastaaPoista
  2. Tuleeko sokeria tosiaan vain 1,75g vai onko tullut kirjoitusvirhe? Mitä mittoja alkuperäiset ovat? Kokeiluun menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sokeria tulee 1,75 dl! :) Alkuperäiset mitat ovat grammoina, mutta kirjassa mitat on annettu myös desilitroina. Tässä alkuperäinen resepti grammoina:

      120 g vehnäjauhoja
      150 g sokeria
      1,5 tl leivinjauhetta
      2 rkl raastettua sitruunankuorta + ylimääräistä koristeluun
      40 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
      1,2 dl täysmaitoa
      1 kananmuna

      kuorrute:

      250 g tomusokeria siivilöitynä
      80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
      2 rkl raastettua sitruunankuorta
      (pari tippaa keltaista elintarvikeväriä)
      0,25 dl täysmaitoa

      Poista
  3. Käytin kuorrutteeseen sitruunamehua maidon sijasta ja cupeista tuli vielä astetta kirpsakampia. Meillä pidettiin kovasti!

    VastaaPoista