Crostinit ovat italialaisia alkupalaleipiä. Täytteeksi käy niin juustot, kuivattu kinkku kuin erilaiset yrtit ja kasviksetkin. Itse tein näitä eilen iltapalaksi. Kaveriksi maistui lasi valkoviiniä!
__________________________________________________________________________________
Resepti Köyhät Ritarit -keittokirjasta
Kotijuustocrostinit
1 - 2 esipaistettua vaaleaa patonkia / esipaistettu Ciabatta
3 kypsää tomaattia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 pkt kotijuustoa
Leikkaa leipä viipaleiksi ja laita ne uunipellille. Kuutioi tomaatit ja sekoita valkosipulin kanssa. Suikaloi basilika ja sekoita se joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Jaa täyte leipäviipaleiden päälle. Leikkaa kotijuusto ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne leipien päälle. Paista 200 asteessa 7 - 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut vähän väriä. Itse laitoin 7 minuutin kohdalla uuniin vähän enemmän lämpöä ja käänsin grillivastukset päälle. Näin leipien pintaan tulee kivasti väriä.
__________________________________________________________________________________
Köyhät Ritarit käyttivät valmista patonkia, mutta itse käytän yleensä lämpöisissä leivissä esipaistettuja leipiä. Näin leipä kypsyy samalla uunissa ollessaan eikä siitä tule silloin liian kovaa. Laitoin täytteeseen melko runsaasti oliiviöljyä, koska se tekee leivät ihanan rapeiksi. Lusikoin ensin täytteen lientä leipien päälle ja sitten vasta lisäsin tomaatit. Kotijuuston tilalla näihin sopisi mainiosti myös vuohenjuusto!
Köyhät Ritarit käyttivät valmista patonkia, mutta itse käytän yleensä lämpöisissä leivissä esipaistettuja leipiä. Näin leipä kypsyy samalla uunissa ollessaan eikä siitä tule silloin liian kovaa. Laitoin täytteeseen melko runsaasti oliiviöljyä, koska se tekee leivät ihanan rapeiksi. Lusikoin ensin täytteen lientä leipien päälle ja sitten vasta lisäsin tomaatit. Kotijuuston tilalla näihin sopisi mainiosti myös vuohenjuusto!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti