Pidän japanilaisesta ruoasta ja ostinkin jokin aika sitten japanilaisen keittokirjan, Yoshoku - Contemporary Japanese. Kirjan reseptit ovat mielestäni hyviä kotikokille, koska kirja käsittelee japanilaisia ruokia, jotka ovat peräisin eurooppalaisesta keittiöstä, mutta niissä on japanilainen vivahde - yoshoku. Reissatessani Japanissa en saa tarpeekseni ravintoloiden antimista, joten olisikin kiva osata kokata japanilaista ruokaa kotona. Tästä kirjasta on hyvä aloittaa.
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
Resepti keittokirjasta Yoshoku - Contemporary Japanese
Japanilaiset jauhelihapihvit siitakesienikastikkeessa
Japanilaiset jauhelihapihvit siitakesienikastikkeessa
12 - 14 kpl pihvejä
600 g sikanautajauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
1/2 dl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl inkivääriä raastettuna
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1/4 cup japanilaista soijakastiketta
1/4 cup mirin-kastiketta
2 tl kasvisöljyä paistamiseen
Laita jauheliha, sipuli, korppujauhot, inkivääri ja kananmuna kulhoon. Mausta 2 rkl soijakastiketta ja 1 rkl mirin-kastiketta. Sekoita hyvin. Tee jauhelihamassasta pihvejä ja laita ne vielä noin 2 h jääkaappiin maustumaan. Kuumenna öljyt paistinpannulla ja paista pihvejä 1 minuutti molemmin puolin. Alenna sitten lämpöä ja jatka paistamista noin 3 - 4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Nosta pihvit lautaselle ja tee samalla pannulla kastike:
Laita voi pannulle ja lisää pilkotut siitakesienet. Mausta hyppysellisellä suolaa. Paista noin 4 minuuttia. Lisää loppu soijakastike ja mirin sekä kerma. Anna kiehua noin pari minuuttia kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää joukkoon jauhelihapihvistä irronnut liemi ja pihvit. Anna kiehua kunnes pihvit ovat lämmenneet.
Laita voi pannulle ja lisää pilkotut siitakesienet. Mausta hyppysellisellä suolaa. Paista noin 4 minuuttia. Lisää loppu soijakastike ja mirin sekä kerma. Anna kiehua noin pari minuuttia kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää joukkoon jauhelihapihvistä irronnut liemi ja pihvit. Anna kiehua kunnes pihvit ovat lämmenneet.
__________________________________________________________________________________
Fleischpflanzerl? (^o^)
VastaaPoista