sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Pekoni-juustosarvet

Juustosarvien kanssa on käynyt minulla ihan samoin kuin mokkapalojenkin eli ne ovat tässä vuosien saatossa unohtuneet melkein tyystin. Selailin nostalgista kotitalousoppikirjaani ja siellä sivu oli merkittynä ja tahriintuneena leipomisen jäljiltä. Näitä on siis tullut leivottua teinivuosina aika useinkin ja olisi hölmöä unohtaa nämä kokonaan, sillä sarvet maistuvat niin kahvipöydässä kuin vaikkapa näin sunnuntaiaamiaisellakin.



__________________________________________________________________________________

Resepti Ole Hyvä! -kotitalousoppikirjasta

Pekoni-juustosarvet


12 kpl

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmunaa
7 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä

täyte

150 g Gruyere-juustoa raastettuna
7 siivua pekonia
1/2 kananmuna
mustapippuria

1/2 kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä pinnalle




Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita kunnes hiiva on sulanut maitoon. Lisää suola ja kananmuna. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa hetki. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa kunnes öljy on sekoittunut. Anna levätä lämpimässä paikassa sen aikaa kun teet täytteen. Itse valutan tiskialtaaseen vähän lämmintä vettä ja nostan liinalla peitetyn taikinakulhon sinne.

Pilko pekoni ronskin kokoisiksi paloiksi. Paista se pannulla rapeaksi ja anna jäähtyä hetki. Raasta juusto. Sekoita juustoraaste, pekoni ja 1/2 kananmuna keskenään ja mausta hyppysellisellä mustapippuria. Täytettä tulisi olla noin 5 dl tai vähän enemmän, silloin se riittää hyvin. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi ympyrän muotoista levyä. Jaa taikinalevy veitsellä tai taikinapyörällä kuuteen osaan. Täytä osat reilusti pekoni-juustotäytteellä. 



Rullaa sarvi leveimmästä päästä aloittaen ja taita sarvien kärkiä hieman sisäänpäin.



Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.



__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti