torstai 13. lokakuuta 2011

Kalapihvit & salsa

Eilen tulin kotiin monitoimikone kainalossani. Jokin aika sitten rikoin blenderini ja ennen kuin ryntäsin kauppaan ostamaan uutta, aloin miettiä tarvitsenko sittenkään pelkkää blenderiä, kun voisin samalla saada todellisen keittiöapulaisen. Kokkiohjelmissa monitoimikoneeseen heitellään jos jonkinlaisia aineksia ja näin ovat kakkutaikinat, raastesalaatit ja sun muut smoothiet näppärästi valmiita. Päädyin siis hankkimaan monitoimikoneen. Kitchen Aidin yleiskone olisi myös haaveissa, mutta tällä hetkellä keittiöni on aivan liian pieni tällaiseen keittiökoneiden arsenaaliin. Uudella koneellani pyöräytin kokeeksi kalapihvejä ja salsaa!




__________________________________________________________________________________


Resepti by Jamie Oliver


Kalapihvit


8 kpl


noin 800 g ruodottomia kalafileitä (itse käytin 3/4 lohta ja 1/4 kuhaa)
2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 sitruunan kuori raastettuna
pieni nippu lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi


Laita leipäviipaleet monitoimikoneeseen ja aja ne muruiksi. Kaada leivänmurut erilliseen kulhoon. Pilko kalat ja laita ne monitoimikoneeseen. Lisää raastettu sitruunankuori, lehtipersiljan lehdet, reilu hyppysellinen suolaa ja mustapippuria. Jauha kalat varovasti massaksi.




Kaada massa kulhoon ja sekoita 2 rkl leivänmuruja joukkoon. Muotoile massasta pihvejä ja pyörittele ne leivänmuruissa. 




Laita pannulle oliiviöljyä ja hieman rikottu valkosipulinkynsi. Paista kalapihvejä miedolla lämmöllä molemmin puolin muutama minuutti kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.




Salsa

1/2 punaista chiliä
1/2 vihreää chiliä
2 tomaattia
2 kevätsipulia
suolaa
pippuria
punaviinietikkaa
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
1/4 kurkkua
puolikas nippu basilikaa
1 limen mehu

Poista chileistä siemenet ja laita ne monitoimikoneeseen. Lisää halkaistut tomaatit, hieman pilkotut kevätsipulit. Lisää suolaa, pippuria ja pieni loraus punaviinietikkaa. Jauha varovasti silpuksi. Tarkista maku ja kaada salsa kulhoon. Leikkaa paprikat ja kurkku pieniksi paloiksi ja sekoita salsan joukkoon. Lisää vielä pilkottu basilika ja limen mehu, ja tarjoile kalapihvien kanssa! 
__________________________________________________________________________________


Jamie käytti pihveihin 300 g lohta, 300 g koljafileetä ja 200 g tonnikalafileetä. Ainakaan minun lähikaupassani ei kovin suurta kalavalikoimaa ole, joten tyydyin loheen ja kuhaan. Kalapihveistä tuli aika tuhteja, mutta raikkaita, ja leivänmurut tekivät pihvit ihanan rapeiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti