Ulkona pyryttää lunta melkein vaakatasossa, joten tänään on täydellinen päivä touhuta keittiössä ja laittaa uuni kuumenemaan. Tässä on taas loistava resepti suklaan ja juustokakkujen ystäville. Tämä kakku ei ole kovin makea vaan maistuu ihanan täyteläiselle tummalle suklaalle.
__________________________________________________________________________________
Resepti Vielä yksi pala! -keittokirjasta
Suklaajuustokakku
200 g Digestivekeksejä
200 g Maryland -keksejä (tai esim. Safari original -keksejä)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
125 g voita sulatettuna
Täyte
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
3 kananmunaa
200 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota) sulatettuna
1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 rkl rommia (tai noin 3 tl rommiaromia)
1 kourallinen saksanpähkinöitä (itse käytin pekaanipähkinöitä)
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja lisää se keksinmurujen joukkoon. Sekoita hyvin ja painele muruseos ∅ 24 cm:n kokoiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Kypsennä pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa noin 7 minuuttia ja jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljatangon siemenet keskenään. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen ja vatkaa välillä. Lisää sulatettu suklaa, kuohukerma ja rommi. Vatkaa täyte tasaiseksi massaksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja koristele pinta pähkinöillä.
Paista 130 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Itse tein kakun hieman pienempään kuin ∅ 24 cm:n vuokaan. Käytin ∅ 20 cm:n kokoista vuokaa ja puolitin pohjaan tulevat ainekset, mutta tein täytteen kuitenkin kuten reseptissä. Jotenkin luin reseptiä melko pikaisesti ja paistoin kakun vahingossa 175 asteessa, noin 45 - 50 minuuttia. En myöskään esipaistanut pohjaa kuten resepti neuvoo. Kakku kuitenkin onnistui näilläkin menetelmillä täydellisesti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti