keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Savulohipiirakka

Lueskelin eilen Yhteishyvän ruokaliitettä ja sieltä sainkin idean tehdä tänään lounaaksi lohipiirakkaa. Lehden piirakka ei ihan vastannut omia mieltymyksiäni, joten tässä oma versioni piirakasta!


__________________________________________________________________________________


Savulohipiirakka


1 pkt valmista ruisperunataikinaa
5 - 6 keitettyä pientä perunaa (itse käytin jauhoisia perunoita)
2 pientä sipulia
250 - 300 g lämminsavulohta
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl tilliä silputtuna
vähän raastettua juustoa (itse käytin ruotsalaista Allerum Greve -juustoa)


Pilko sipulit suikaleiksi ja kuullota ne pehmeäksi pannulla. Sulata piirakkapohja. Voitele ∅ 26 cm:n kokoinen piirakkavuoka ja painele pohja vuokaan.

Pilko perunat ja asettele ne tasaisesti piirakkapohjan päälle. Lisää sipulit. Pilko savulohi paloiksi ja  lisää ne joukkoon. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Lisää kerma, ripaus suolaa ja mustapippuria. Vatkaa hyvin sekaisin. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle. Ripottele piirakan päälle tilliä. Raasta lopuksi juustoa pinnalle ja paista 200 asteessa noin 30 - 35 minuutia kunnes piirakka on kauniin ruskea. 

Tarjoile piirakka kylmän sitruuna-tillikastikkeen kanssa


Resepti Yhteishyvä Ruoka 3.2012

Sitruuna-Tillikastike

150 g ranskankermaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
6 tl sitruunan mehua
2 tl Dijonsinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl tilliä silputtuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki.


__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti