Leivoin eilen illalla siskoni kanssa suklaisen taatelikakun joulupäivien kahvihetkiin ennen kuin laitoimme kinkun uuniin. Kakku on mehevää ja se on myös melko voimakkaan makuista. Siinä maistuu ihanasti taatelit ja tumma suklaa. Nyt on aika pakata herkut autoon ja hurauttaa mökille joulunviettoon. Hyvää joulua!
Resepti Yhteishyvän Ruokalehdestä 12.11.2011
Taatelikakku
2 dl valmista glögiä
250 g kuivattuja taateleita
2 1/2 dl fariinisokeria
200 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna (väh. 70% kaakaota)
80 - 120 g pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
Mittaa glögi, taatelitt ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on soseutunut. Lisää sulatettu rasva, sekoita ja kaada seos kulhoon. Anna jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat joukkoon. Mittaa kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, piparkakkumauste ja rouhittu tumma suklaa) erilliseen kulhoon. Rouhi pähkinät, paahda niitä hetki kuivalla paistinpannulla ja lisää jauhojen joukkoon. Sekoita kuivat aineet taateliseokseen. Voitele ja korppujauhota 1 1/2 l kuivakakkuvuoka ja kaada taikina kulhoon. Paista 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa!
__________________________________________________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti