Tämän muhennoksen löysin selaillessani Olive-ruokalehteä. Yhdistelmällä kana, savukylki, sienet ja punaviini ei voi oikein epäonnistua!
Resepti Olive -ruokalehdestä 12/2011
Kana-sienimuhennos
sieniä (itse käytin pakkasesta noin 1 1/2 dl suppilovahveroita)
500 g kanafileitä
suolaa
mustapippuria
100 g savukylkeä tai pekonia
sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl balsamiviinietikkaa
1 1/2 dl punaviiniä
1 1/2 dl vettä
1 - 1 1/2 rkl maissijauhoja
1 - 2 rkl vettä
lehtipersiljaa
Ruskista savukylki paistinpannulla ja laita se lautaselle sivuun hetkeksi. Paista samalla pannulla suikaloidut kanafileet juuri ja juuri kypsiksi ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Laita ne sivuun kuten savukylki. Kuullota pilkottua sipulia ja sieniä pannulla hetki. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja paista muutama minuutti. Lisää balsamiviinietikka ja lisää vähän enemmän lämpöä hellaan. Lisää punaviini, anna kiehahtaa ja lisää sitten vesi. Sekoita maissijauho 1 - 2 rkl vettä ja lisää se joukkoon. Sekoita. Lisää kana ja savukylki. Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta. Kastikkeen kiehuessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi kastikkeeseen runsaasti silputtua lehtipersiljaa.
__________________________________________________________________________________
Tämä sopisi täydellisesti myös perunamuusin kanssa, kunhan kananlihan vaihtaisi vaikkapa naudanlihaan.
Tämä sopisi täydellisesti myös perunamuusin kanssa, kunhan kananlihan vaihtaisi vaikkapa naudanlihaan.
Uuh, sienethän toimivat allekirjoittaneelle aina. Vaikuttaa todella hyvältä!
VastaaPoista