lauantai 24. syyskuuta 2011

Perinteiset mokkapalat

Jotenkin mokkapalojen olemassaolon tässä vuosien varrella unohtaa. Jostain ne tupsahtivat taas mieleeni ja leivoin pellillisen syksyn kahvihetkiin. Niitä on helppo pakastaa ja tarjota vaikkapa yllätysvieraille.



__________________________________________________________________________________


Mokkapalat


uunipellillinen


5 kananmunaa
4 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
200 g voita sulatettuna
2 dl vettä


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita ensin keskenään vehnäjauho, kaakao ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vuorotellen voin ja veden kanssa taikinaan kokoajan vatkaten. Kaada taikina levinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 25 - 30 minuuttia.


kuorrute

400 g tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
120 g voita sulatettuna
noin 5- 6 rkl vahvaa kahvia

pinnalle kookoshiutaleita ja raastettua tummaa suklaata

Yhdistä ensin tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Vatkaa hetki tehosekoittimella pienellä nopeudella. Näin ainekset menevät sekaisin ja tomusokerin paakut katoavat. Lisää kuuma sulatettu voi ja pari lusikallista kahvia. Vatkaa hyvin. Lisää sen jälkeen kahvia lusikka kerrallaan kokoajan vatkaten. Kuorrute tulisi jäädä melko paksuksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Kun kuorrute on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle kookoshiutaleita ja raastettua suklaata. Jos kuorrute ja pohja ovat vielä lämpimiä ja kuorrute vielä kovin pehmeää, kookoshiutaleet uppoavat kuorrutteeseen ja suklaa sulaa pinnalle. Leikkaa mokkapalat haluamasi kokoisiksi paloiksi. 



__________________________________________________________________________________


Parasta näissä mokkapaloissa on runsas pehmeä kuorrute. Pohja on kuohkeaa ja mehevää. Ripaus kanelia taikinaan sopisi hyvin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti