maanantai 5. syyskuuta 2011

Suklaafondant

Suklaa on suuri heikkouteni, varsinkin siis suklaaleivonnaiset. Löysin tänään ihanan suklaafondantin reseptin ja ennen kuin tajusinkaan, olin jo mittailemassa aineksia kulhoon.


__________________________________________________________________________________

Resepti by Tim Mälzer, Tim Mälzer kocht! 5.6.2010 ARD

Suklaafondant

neljälle

100 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
100 g voita
3 kananmunaa (jos puolitat reseptin, käytä vain 1 kananmuna)
80 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta



2 tl voita paistovuokien voiteluun
2 - 3 rkl sokeria paistovuokien "jauhotukseen"

Voitele pienet paistovuoat voilla ja sirottele vuokiin sokeria.



Sulata voi ja suklaa kattilassa pienellä lämmöllä. Mittaa kulhoon jauhot, kaakao ja leivinjauhe. Sekoita. Mittaa erilliseen kulhoon sokeri ja lisää kananmunat. Vispaa kevyesti sokeri ja kananmunat sekaisin. Lisää jauhoseos ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu voi-suklaaseos. Sekoita. Jaa taikina paistovuokiin. Paista 180 asteessa 10 - 12 minuuttia.



_________________________________________________________________________________


Loistava jälkiruoka pienellä vaivalla. Aluksi taikinaa näytti olevan melko vähän, mutta fondantit kohoavat uunissa jonkin verran, joten ei hätää. 10 minuutin paistoaika ainakin minun uunissani näytti olevan sopiva. Näin sydän jäi ihanan valuvaksi. Tarjoile vadelmien tai vaikkapa vaniljajäätelön kanssa!

1 kommentti: