perjantai 7. lokakuuta 2011

Lihapullat Shanghaista

Nämä lihapullat löysin jokin aika sitten ostamastani keittokirjasta. Syön usein aasialaista ruokaa ja haluaisin tehdä sitä myös enemmän kotona. Mielestäni hyviä reseptejä on vaikea löytää internetistä, joten päätin piipahtaa kirjakaupassa. Tästä kiinalaisen ruoan keittokirjasta näyttää löytyvän melko helppoja reseptejä eivätkä aineksetkaan ole tähtitieteellisiä. 


__________________________________________________________________________________

Resepti Chinese Cooking for Dummies -keittokirjasta

Shanghai Meatballs

6 - 8:lle

100 g kiinteää tofua
400 g porsaanjauhelihaa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl osterikastiketta
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

250 g kiinankaalia
6 kpl siitakesieniä
1 porkkana
3/4 cup kanalientä
2 rkl kiinalaista riisiviiniä (itse käytin japanilaista Miriniä)
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
2 kevätsipulia
2 tl maissitärkkelystä
1 rkl vettä

Valmista ensin lihapullat: Valuta tofu paketin ohjeen mukaan ja laita se sitten kulhoon. Muussaa se ja lisää jauheliha. Sekoita. Lisää keltuainen, osterikastike ja inkivääri. Sekoita hyvin. Tee noin 12 lihapullaa. Paista pannulla runsaassa öljyssä. Alkuperäinen resepti neuvoo uppopaistamaan lihapullat, noin 3 - 4 minuuttia, mutta itse paistelin ne pannulla. Siirrä lihapullat sivuun hetkeksi aikaa.


Pilko kasvikset: kiinankaali noin 7 cm:n pituisiksi suikaleiksi, porkkana ohuiksi suikaleiksi, leikkaa siitakesienet neljään osaan ja pilko kevätsipuli 1 cm:n kokoisiksi paloiksi.  

Laita pannulle tai wokkiin vähän öljyä. Lisää kiinankaali ja paista noin 2 minuuttia. Lisää lihapullat, porkkanasuikaleet, sienet, kanaliemi, riisiviini, soijakastike ja seesamiöljy. Sekoita ja laita kansi päälle. Anna paistua noin 15 minuuttia. Lisää kevätsipuli ja maissitärkkelys (sekoita ensin tärkkelys kulhossa 1 rkl vettä). Sekoita ja anna paistua vielä hetki, niin että kastike alkaa kiehua ja paksuuntua. 
__________________________________________________________________________________

Kirjan mukaan näitä lihapullia kutsutaan myös Leijonan pää -lihapulliksi (Lion´s Head Meatballs), koska ne muistuttavat kooltaan ja ulkonäöltään leijonan päitä. Kirjan kirjoittaja on tosin pienentänyt nämä lihapullat järkevän kokoisiksi. Normaalisti yksi lihapulla ilmeisesti painaisi jopa 100 g.

1 kommentti:

  1. Schaut sehr lecker und authentisch aus! An scheinend idtbes dir sehr gut gelungen! :)))

    VastaaPoista