maanantai 11. heinäkuuta 2011

Puutarhurin Pizza

Silloin harvoin kun kotona teen pizzaa, täytteet ovat jotain ihan muuta kuin niitä perinteisiä aurajuusto, kinkku ja ananas. Pizzojeni täytteet ovat kokeneet melkoisen evoluution siitä kun ensimmäisen kerran tein pienenä pitsaa siskojeni kanssa. Pitsamme lempitäytteet olivat silloin nimittäin makkara tai nakit ja koristelimme pitsan ketsuppikuvioilla. 



__________________________________________________________________________________

Puutarhurin Pizza

Pizzapohja


tomaattikastiketta




mozzarellajuustoa






Salsa Verdeä tai vihreää pestoa (ohje löytyy täältä)
2 pientä kesäkurpitsaa
1 punasipuli
1 kevätsipuli
noin 5 cm:n pala chorizo- tai salamimakkaraa 
pinjansiemeniä



- Valmista ensin marinadi.




Marinadi


1 valkosipulinkynsi
1 tl sitruunan kuorta raastettuna (pese sitruuna hyvin, jos luomusitruunaa ei ole saatavilla)
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Murskaa valkosipulinkynsi kulhoon ja lisää loput marinadin ainekset. Sekoita.




- Viipaloi kesäkurpitsat juustohöylällä ja laita suikaleet marinadiin hetkeksi. 





- Tee pizzapohja.



Pizzapohja


2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
oliiviöljyä

Kuumenna vesi 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan vehnäjauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita hyvin. Lisää suola ja sekoita. Lisää loput jauhot ja loraus oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhosta. Kaulitse taikinasta pyöreä pizzapohja leivinpaperille.


- Tee tomaattikastike.


Tomaattikastike

noin 2 rkl tomaattipyrettä

noin 3 rkl vettä
mustapippuria
suolaa

Sekoita ainekset keskenään.


- Täytä pizza: levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Leikkaa mozzarella ohuiksi siivuiksi ja lado siivut pohjan päälle. Laita teelusikallinen vihrää pestoa tai Salsa Verdeä jokaisen mozzarellasiivun päälle.  Ota kesäkurpitsat marinadista ja painele niitä hieman talouspaperiin. Nostele ne pizzapohjan päälle. Viipaloi sipulit renkaiksi, leikkaa chorizosta tai salamista ohuita siivuja ja lisää ne pizzaan. Lopuksi ripottele pinnalle vähän pinjansiemeniä. Paista 225 - 250 asteessa noin 10 - 15 minuuttia kunnes pizzan reunat ovat kullan ruskeita ja täyte saanut vähän väriä.
__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti