sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kiinalainen sitruunakana

Pikkuhiljaa alkaa olemaan jo kesän makkarakiintiö täynnä, joten vaihteeksi on kiva syödä aasialaista ruokaa. Vaikka en osaa tarkasti lempiruokaani nimetäkään, niin aasialainen ruoka ylipäänsä on yksi kestosuosikeistani ja sitä tulee syötyä melko usein. Sitruunakana tunnetaan monissa maailman keittiöissä kuten myös Kiinassa. Tämä resepti on kotoisin Kantonista.


_________________________________________________________________________________

Resepti Chinese Cooking for Dummies -keittokirjasta

Kiinalainen sitruunakana

1/3 cup kanalientä
1/3 cup sitruunanmehua (= noin 2 sitruunanmehu)
1/2 tl soijakastiketta
1/4 cup ruskeaa sokeria
2 tl sitruunan raastettua kuorta (itse laitoin vain 1 tl, ja mielestäni se riitti hyvin)
1 1/2 tl maissitärkkelystä + 1 rkl vettä 


1 kananmuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 cup maissitärkkelystä

500 g kananrintafileitä
1/3 cup kasvisöljyä paistamiseen
1 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
(tuoretta korianteria)


Tee ensin kastike: Sekoita kanaliemi, sitruunanmehu, soija, sokeri ja sitruunankuori keskenään. 

Riko kananmuna kulhoon ja lisää suola ja valkopippuri. Vatkaa sekaisin. Kaada 1/4 cup maissitärkkelystä lautaselle. Paloittele kanat isohkoiksi paloiksi (näin ne kypsyvät nopeammin) ja kääntele ne maissitärkkelyksessä. Sen jälkeen kasta kananpalat kananmunaan ja pyörittele ne vielä maissitärkkelyksessä. Anna levätä noin 3 minuuttia.


Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista kanat pienissä erissä kullanruskeiksi ja kypsiksi. Älä paista kanoja liikaa, ettei niistä tule kuivia. Nosta kanat lautaselle (talouspaperin päälle niin että ylimääräinen öljy imeytyy paperiin) ja koristele seesaminsiemenillä. 

Kuumenna kastikeainekset kiehuvaksi ja lisää maissitärkkelys-vesiseos. Sekoita hyvin. Anna kiehua hetki niin, että kastike alkaa paksuuntua. (Siivilöi kastike ja lisää lopuksi tuoretta korianteria) 

Leikkaa halutessasi kanat pienemmiksi paloiksi, ja tarjoile kastikkeen, erilaisten paistettujen kasvisten ja riisin kera!
_________________________________________________________________________________

Lopputulos oli rapea, sitruunainen ja raikas. Kastikkeeseen kannattaa lisätä tuoretta korianteria, sillä se sopii siihen hyvin. Näin myös vinkattiin keittokirjassani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti