keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Oi brownies, oi brownies!

Rakastan suklaata ja yksi suosikkileivonnaiseni on ehdottomasti suklaabrownie. Olenkin jo pitkään etsinyt sitä parasta brownie-reseptiä. Uusin hankintani on The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirja ja täytyihän sitä heti kirjan brownie-reseptiä kokeilla. 





__________________________________________________________________________________

Perinteinen brownie 

200 g tummaa suklaata
175 g suolatonta voita
3,8 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Tämän jälkeen lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada valmis brownie-taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (33 x 23 x 5 cm) ja paista 170-asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä.

__________________________________________________________________________________

Tämä resepti on kyllä yksi parhaimmista mitä olen kokeillut! Niin ihanan suklaisia ja tahmaisia... Luulen, että näillä sivuilla tullaan näkemään enemmänkin brownie-kokeiluja. Seuraavalla kerralla ehkä ei-perinteisiä.






2 kommenttia:

  1. miten paljon brownieta tuli ? riittääkö kuudelle ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi myöhäinen vastaus, en ole käynyt sivuilla hetkeen aikaan kiireiden vuoksi! Tästä määrästä riittää hyvin kuudelle!

      Poista