maanantai 16. tammikuuta 2012

Italialainen hedelmäkakku

Pengoin eilen illalla reseptivarastoani ja löysin vuodelta 1990 K-kaupan kokkikoulu-lehtisen. Lehtinen oli täynnä erilaisia kakkureseptejä ja silmääni osui tämä italialainen hedelmäkakku. En tiedä onko tässä reseptissä aitoa Italiaa, mutta kakku kuulosti niin hyvältä, että halusin sitä ehdottomasti testata. 



__________________________________________________________________________________


Resepti K-kaupan kokkikoulu 11/1990


Italialainen hedelmäkakku


2 dl kuivattuja pehmeitä aprikooseja pieneksi pilkottuna
1 1/2 dl rusinoita
1/2 dl brandya
200 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinöitä rouhittuna (itse käytin pekaani- ja saksanpähkinöitä)
80 g tummaa suklaata rouhittuna


Sekoita aprikoosin palat ja rusinat brandyn kanssa ja anna vetäytyä vähintään 1 h, eli niin kauan että brandy imeytyy hedelmiin.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuori ja kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Jauhota hedelmät muutamalla rkl jauhoja. Sekoita leivinjauhe loppuihin vehnäjauhoihin. Lisää jauhot taikinaan, sekoita, ja lisää viimeiseksi hedelmät, pähkinät ja suklaa. (Pähkinät kannattaa paahtaa ensin kuivalla paistinpannulla.) 

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5 litran vetoiseen kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 45 - 50 minuuttia.







__________________________________________________________________________________


Vaikka hedelmäkakut ovat oikeastaan joulunajan kakkuja, mielestäni tämä kakku sopii kahvipöytään myös muinakin vuodenaikoina. Hedelmät eivät ole kakussa niin hallitsevia vaan kivoja satunnaisia sattumia. Vieno brandynmaku sopii ihanasti tumman suklaan kanssa. 

6 kommenttia:

  1. Kiitos taasen loistavasta reseptistä!! Tätä päästävä leipomaan ja pikimmiten :)! Hyvää päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kakku oli kyllä tosi hyvää! Sopiva paistoaika omassa uunissani (uunin alatasolla) oli melkeinpä tasan 45 minuuttia, näin kakku jäi ihanan meheväksi.

    VastaaPoista
  3. Moi! Sinulla on kiva blogi!
    Tämä respti muistuttaa minua meidän italialaisesta "panfrutto"-kakusta:
    http://www.zaghis-spa.it/img/134260947218PANFRUTTO.JPG

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiva, että olet löytänyt blogiini! Tässä kakussa taisi sittenkin olla (ainakin hitusen) sitä aitoa Italiaa :)

      Poista
    2. Joo uskon että se on panfrutto, vaikka resepti ei ole täysin samaa. Mutta se maistuu hyvältä kuitenkin ;)

      Poista
  4. Ihanaa, että löysin tämän blogisi! Olen leiponut tätä kakkua siis varmaan melkein joka joulu ja nyt olin hukannut tuon reseptivihon!

    VastaaPoista