lauantai 28. tammikuuta 2012

Punajuuri-fetasalaatti

Punajuuri on loistava raaka-aine, mutta ainakin minun keittiössäni valitettavasti melko vähän käytetty. Viimeksi kokkailin punajuuresta syksyllä, kun testailin punajuurisia suklaamuffineita, jotka osoittautuivat yllättävän hyviksi. Ostin kaupasta ihan tarkoituksella muutaman mollukan ja nyt tulisi sitten etsiä niille sopivat reseptit. Tämä salaatti houkuttelee jo pelkästään kauniilla ulkonäöllään!



__________________________________________________________________________________


Resepti Honest Cooking


Punajuuri-fetasalaatti


raakaa punajuurta kokonaisena (yksi punajuuri riittää kahdelle)
erilaisia salaatinlehtiä
rucolaa
fetajuustoa
punasipulia suikaloituna
saksanpähkinöitä tai pinjansiemeniä
kurpitsansiemeniä
tuoretta minttua / sitruunamelissaa
tuoretta basilikaa
mustapippuria


Pese punajuuri ja kääri se folioon. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paahda punajuurta noin 1h. Anna sen jäähtyä noin 15 - 20 minuuttia, kuori ja leikkaa se kuutioiksi.



Laita salaatinlehdet, rucola ja punasipuli tarjoiluastiaan. Lisää myös sitruunamelissan ja basilikan lehtiä. Lisää punajuuri ja fetajuusto. Paahda siemenet ja pähkinät kuivalla paistinpannulla ja lisää ne lopuksi salaattiin. Älä sekoita salaattia, koska punajuuri värjää helposti muut raaka-aineet. Rouhi päälle vähän mustapippuria. Tarjoile vinaigretten kanssa!



Vinaigrette

3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/4 sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippuria



__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti