keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Uunijäätelö

Uunijäätelö kuuluu ainakin minun huushollissani unohdettujen herkkujen kategoriaan, kuten esimerkiksi mokkapalatkin. Kiitos uusimman Glorian Ruoka & Viini -lehden (1/2012), muistui tämäkin taas kerran mieleen!



__________________________________________________________________________________


Uunijäätelö


2 kpl


3 - 4 kpl muro-, tai Digestivekeksejä yms. 
2 dl vadelmia
noin 8 kpl pekaanipähkinää
2 isoa palloa vaniljajäätelöä
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl tomusokeria
kinuskikastiketta


Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne ensin. Murusta keksit annosvuokien tai vaikkapa kahvikuppien pohjalle. Pilko pähkinät ja lisää ne vuokiin. Lisää vadelmat ja sitten jäätelö. Vatkaa kananmunanvalkuainen ja tomusokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. 




Pursota tai lusikoi marenkivaahto jäätelön päälle niin, että jäätelö peittyy kokonaan. Laita uunijäätelöt uuniin (noin 225 - 250 astetta) grillivastusten  alle kunnes marenki saa väriä. Lorauta päälle kinuskikastiketta. Tarjoile heti!
__________________________________________________________________________________

Ensimmäisellä kerralla minulla oli uunissa 250 astetta. Marenki kärähti aika nopeasti sysimustaksi, joten tarkkana saa olla. Ei kun uusi yritys ja alensin hieman uunin lämpötilaa, ja jo onnistui huomattavasti paremmin! 

5 kommenttia:

  1. Paistoaika on noin 2 minuuttia, joten uunin ääreltä ei kannata poistua.

    VastaaPoista
  2. Wow näyttää hyvältä! En koskaan syönyt uunijäätelöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  3. Voiko tota marenkia värjätä karamelliväreillä?
    T:Innokas 11 vuotia tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole koskaan itse värjännyt marenkia, mutta kokeilemalla se selviää! Marengista saa eri väristä käyttämällä vaikkapa punaista tomusokeria.

      Poista