maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pääsiäisennäköinen Mutakakku

Kokeilen mielenkiinnolla suklaaleivonnaisia, jotka saavat kehuja. Tätä mutakakkua kehuttiin kovasti tämän vuoden Suomen Masterchef -kisassa.

__________________________________________________________________________________


Resepti by Sandra - Masterchef Suomi 2012 -kilpailusta


Mutakakku


260 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
100 g voita
3 kananmunan valkuaista
3 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
100 g valkosuklaata


Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa suklaa-voi-seos keltuais-sokerivaahtoon. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vuoraa  ∅ 20 - 24 cm:n kokoinen irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. (Itse käytin  ∅ 20 cm:n kokoista vuokaa) Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lisää sulanut valkosuklaa taikinan päälle. Kaada loput taikinasta vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile!



__________________________________________________________________________________


Kakusta tuli ihanan suklainen ja valuva, mutta omaan makuuni ehkä hieman liian makea. Ensi kerralla ilman valkosuklaata siis...

2 kommenttia:

  1. Voi nam! Saattaapa olla, että joutuu tätäkin versiota joskus kokeilemaan, mutakakkufani kun olen. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi hieman myöhäinen vastaus...:) eri mutakakku- ja myös browniesreseptejä on hauska kokeilla. Itsekin kun fani olen :) Olen kesällä testannut monia kladdkaka-reseptejä ja kunhan se täydellinen resepti löytyy, niin laitan reseptin tännekin!

      Poista