sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Tandoori Chicken & Palak Paneer

Tandoori tarkoittaa oikeastaan saviuunia, jossa valmistetaan tietynlaista iranilaista, afganistanilaista, pakistanilaista tai intialaista ruokaa. Tandoori Chicken valmistetaan oikeaoppisesti siis tandoori-uunissa ja se on peräisin Moti Mahal ravintolasta Pakistanin Peshawarista. Myöhemmin tämä ravintola siirrettiin Delhiin Intiaan ja tänä päivänä niitä löytyy melkein pilvin pimein ympäri Intiaa. Olen syönyt Delhissä Moti Mahalissa useamman kerran ja joka kerta ruoka vie kielen mennessään. Päätin kokeilla miten tandoorikana onnistuu näin kotiuunissa. Kanan kanssa tein vielä toista intialaista suosikkiani Palak Paneeria eli paneerjuustoa pinaattikastikkeella.

__________________________________________________________________________________


resepti Suuri Intialainen Keittokirja - kirjasta


Tandoori Chicken


noin neljälle


4 broilerin rintafilettä
1 3/4 dl turkkilaista jogurttia
1 tl garam masala -maustetta
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl valkosipulia murskattuna
1 1/2 tl chilijauhetta
1/4 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)
1 rkl kasvisöljyä


Valmista ensin marinadi: Laita kulhoon jogurtti, mausteet, sitruunanmehu, öljy (ja elintarvikeväri). Sekoita. Leikkaa broilerin palat noin 3 cm:n paksuiksi suikaleiksi ja lisää ne marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa noin 3 tuntia. Itse en malttanut odotella kuin tunnin ja tässäkin ajassa broileri oli ehtinyt maustua ihan tarpeeksi. Paista 240 asteessa noin 15 minuuttia. 


reseptin perusta Ruokalasta

Palak Paneer

2 rkl öljyä
2 sipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl garam masalaa
2 tl curry mausteseosta
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
2 tl jauhettua korianteria
4 kuorittua tomaattia tölkistä
2 vihreää paprikaa
1 vihreä chili (poista siemenet)
450 g pakastepinaattia
2 dl kasvislientä
2 dl turkkilaista jogurttia
500 g kotijuustoa tai paneerjuustoa
(suolaa)




Käytä mieluiten korkealaitaista paistinpannua. Lisää öljy ja sipulit pannuun ja kuullota. Lisää mausteet ja kuullota hetki. Lisää suikaloidut paprikat, hienonnettu chili ja tomaatit. Lisää pakastepinaatti ja kasvisliemi. Sekoita ja soseuta kastike tehosekoittimessa. Anna hautua noin 30 minuuttia. Lisää jogurtti ja kuutioitu juusto. Mausta tarvittaessa suolalla. Kuumenna ja tarjoile. 

__________________________________________________________________________________


No eihän tandoorikanastani ihan Moti Mahalin veroista tullut, mutta hyvää kuitenkin. Palak Paneeriin käytin kaupan kotijuustoa. Se ei ihan vastaa aitoa paneerjuustoa, joten juusto kannattaa valmistaa itse tai korvata tofulla. Ainakaan keittokirjani mukaan paneerjuuston valmistaminen ei kovin vaikeata näytä olevan. 

Paneerjuusto

Kuumenna 1 litra täysmaitoa kiehuvaksi miedolla lämmöllä. Lisää 2 rkl sitruunan mehua ja hämmennä varovasti, kunnes maito sakenee ja juoksettuu. Siivilöi juoksettunut maito harsokankaalla vuoratun siivilän läpi. Anna massan levätä raskaan painon alla 1 1/2 - 2 tuntia. Juuston pitäisi painua noin 1 cm:n paksuiseksi litteäksi levyksi. Se säilyy kylmässä noin viikon. 

Muuten Palak Paneer oli täydellistä! Tosin tällä reseptillä sitä valmistuu melkein kokonaiselle armeijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti