maanantai 8. elokuuta 2011

Pollo con rosemarino & insalata di zucchine e parmigiano

Viime viikolla päätin jättää maaseudun päiväksi ja käväisin Helsingin keskustassa pitkästä aikaa. Yllättäen bussimatkalla sain uuden reseptin arkistooni. Löysin nimittäin bussista Olive -ruokalehden. Lehti oli kesäkuulta ja lehden sivut olivat täynnä italialaisia ruokareseptejä. Selailin lehteä bussin matkatessa ohi Sipoon viljapeltojen ja mielenkiintoni herätti rosmariinilla maustettu kana ja kesäkurpitsasalaatti. Repäisin sivun mukaani ja lehden jätin bussin penkille odottamaan seuraavaa innokasta kokkia.


__________________________________________________________________________________

Reseptit Olive -ruokalehti 06/2011

Pollo con rosemarino

3 kanankoipea 
kourallinen tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria
6 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 1/2 dl valkoviiniä
1 sitruuna



Nämä kanat valmistuvat parhaiten sellaisessa astiassa, jolla voi valmistaa ruokaa uunissa, mutta myös hellalla. Kanankoipien tilalla käy toki muukin luullinen kananliha.

Laita kanankoivet astiaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuori valkosipulinkynnet ja riko niitä vähän painamalla veitsen lappealla osalla. Lisää valkosipulit, oliiviöljy ja pilkottu rosmariini kanojen joukkoon. Hiero marinadia kanoihin ja anna marinoitua vähintään 30 minuuttia, mutta mielellään yön yli. Kaada kanat uunin kestävään vuokaan ja käännä ne nahkapuoli alaspäin. Laita vuokaan kansi tai peitä se alumiinifoliolla. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Käännä kanojen nahkapuoli ylöspäin ja poista kansi/folio. Paista vielä noin 20 minuuttia. Laita kanat tarjoiluastiaan. Tee valkoviinikastike: Jätä vuokaan paiston aikana muodostunut liemi ja kaikki sattumat. Lisää vuokaan valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Siivilöi kastike. Puserra kanan pinnalle sitruunaa ja lusikoi päälle vähän kastiketta.



Insalata di zucchine e parmigiano

1 pieni kesäkurpitsa
rucolaa
parmesanjuustoa
extra neitsyt oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria

Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Asettele lautaselle kesäkurpitsan siivuja ja rucolaa. Höylää juustohöylällä parmesaanista lastuja salaatin päälle. Kaada pinnalle hieman oliiviöljyä ja muutama tippa balsamiviinietikkaa. Lisää suolaa ja pippuria myllystä.

__________________________________________________________________________________

Rosmariinikanasta ja valkoviinikastikkeesta tuli suorastaan jumalaisen hyvää! Mikä tuoksu täytti kodin kanojen ollessa uunissa! Ilmeisesti rosmariinin, sitruunan, valkosipulin ja valkoviinin liitto on täydellinen. Hävettää myöntää, mutta en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt rosmariinia. Mistä olenkaan jäänyt paitsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti