sunnuntai 28. elokuuta 2011

Suklaabrowniet

Ostin viikonloppuna uuden brownie-vuoan ja löysin pakkauksen sisältä amerikkalaisen brownie-reseptin. Suklaan ja brownien parhaana ystävänä täytyihän reseptiä heti kokeilla.



__________________________________________________________________________________

Resepti by Williams-Sonoma -kitchen

Suklaabrowniet

185 g suolatonta voita
185 g tummaa suklaata
3/4 cup vehnäjauhoja
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 cup sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl vaniljauutetta



Sulata voi ja suklaa kattilassa (pienellä lämmöllä). Anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Mittaa erilliseen kulhoon kananmunat, sokeri ja vaniljauute. Vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää muna-sokeriseokseen jäähtynyt voi-suklaaseos. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita hyvin. Kaada brownie-taikina 23 x 23 cm vuokaan ja paista 180 asteessa noin 30 - 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Enjoy!  

__________________________________________________________________________________


Itse paistelin brownieta noin 30 minuuttia ja todella hyviä brownieta näistä tulikin. Resepti on hieman erilainen kuin olen täällä aikaisemmin tehnyt. Tähän lisättiin suklaan lisäksi kaakaojauhetta ja taikina sisälsi myös leivinjauhetta. Se tekeekin näistä browniesta hieman kakkumaisia. Nämä eivät ole niin tahmaisia kuin ne edelliset, mutta ovat silti ihanan suklaisia ja täyteläisiä.

1 kommentti: