Carbonara on italialainen klassikko ja todella helppo valmistaa. Carbonara on melko tuhtia, mutta näin säiden viilentyessä se on taas oiva päivällinen.
__________________________________________________________________________________
Spaghetti alla Carbonara
kahdelle
kourallinen spaghettia
noin 200 g palvikylkeä, pancettaa, pekonia tms.
1/2 pieni sipuli
oliiviöljyä
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna
noin 1 dl Pecorino Romano -juustoa raastettuna
noin 1 tl mustapippuria myllystä
Erottele keltuainen valkuaisesta ja laita keltuainen kulhoon. Lisää yksi kokonainen kananmuna. Vispaa kananmunat hyvin. Lisää raastettu juusto ja mausta mustapippurilla. Sekoita hyvin.
Pilko palvikylki ja sipuli. Laita isoon paistinpannuun oliiviöljyä ja paista palvikylkeä ja sipulia kunnes palvikylki on rapeaa.
Keitä spaghetti pakkauksen ohjeiden mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta spaghettia hieman ja nosta se palvikyljen joukkoon. Sekoita. Älä kaada vielä pastan keitinlientä pois. Lisää kananmunakastike kokoajan sekoittaen ja lisää samalla myös vähän pastan keitinlientä. Näin annos saa kermaisan kastikkeen. Monet lisäävät kermaa, mutta italialainen pastan keitinlientä. Sekoita hyvin kokoajan ettei kananmuna mene kokkeliksi. Kun kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin ja kermainen kastike on muodostunut, tarjoile heti!
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti