lauantai 24. maaliskuuta 2012

Arkiset pikaleivokset

Pakastimessani oli vielä joulunajoilla ostettua torttutaikinaa ja löysin onneksi Jamien Oliverin resepteistä sille melko makoisan käyttökohteen! 


__________________________________________________________________________________


Resepti Jamien 30 minuutin ateriat -keittokirjasta


Pikaleivokset


8 kpl


2 levyä torttutaikinaa
kanelia
200 g ranskankermaa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 kananmuna
1 1/2 tl vaniljauutetta
6 rkl ruokokidesokeria


Kaulitse torttutaikinalevyjä vähän isommaksi. Ripottele pinnalle kanelia. Rullaa levyt ja leikkaa yksi rulla neljään osaan eli noin 3 cm x 3 cm paloiksi. Levitä taikinapalat voideltuihin muffinivuokien koloihin. 



Tee täyte: Sekoita ranskankerma, kananmuna, vaniljauute ja 2 rkl ruokokidesokeria sekaisin. Raasta joukkoon appelsiininkuori. Sekoita.

Lusikoi täyte taikinakoloihin ja paista 200 asteessa noin 10 - 15 minuuttia. (Jamie neuvoo paistamaan leivosten pohjia ensin noin 8 minuuttia ja sen jälkeen vasta täyttämään ne. Sitten leivokset tulisi laittaa uuniin vielä noin 8 minuutiksi. Itse en jaksanut esipaistaa pohjia ja ihan hyvin näytti kypsyvän ilmankin.)

Appelsiinikaramelli: Laita kattilaan 4 rkl ruokokidesokeria ja yhden appelsiinin mehu. Keitä seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee karamellimaiseksi kastikkeeksi. Lusikoi karamellikastike leivosten päälle.
__________________________________________________________________________________

3 kommenttia:

  1. Hei Tuulihattu! Sulla on ihana blogi ja olen käynyt tätä viime aikoina lueskelemassa, mutta en ole tainnut kommentoida vielä mitään :) Kuitenkin ajattelin haastaa sinut listaamaan hyvän mielen asioita, joten käy kurkkaamassa oman blogini puolelle. Haaste on toki vapaaehtoinen :)

    Mukavaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kaunis kiitos kommentista! Täytyy tulla vastavierailulle ja ottaa haaste vastaan :)

      Poista
  2. Kivan kuuloinen ohje, taidanpa kokeilla joku kerta!

    VastaaPoista