sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Persikka-rahkapiirakka

Tämä piirakka on varmasti menestys kahvipöydässä. Melko yksinkertaista ja helppoa. Hyvää pääsiäistä!

__________________________________________________________________________________


Persikka-rahkapiirakka


125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


1 tlk persikoita
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
(1 tl raastettua sitruunankuorta)
2 kananmunaa
2 rkl maizenaa
2 tl vaniljasokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Vatkaa nopeasti sekaisin. Levitä taikina voideltuun ∅ noin 24 - 26 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan.  

Tee täyte: Sekoita kerma, rahka, sokeri, sitruunanmehu, maizena ja vaniljasokeri keskenään. 

Leikkaa persikat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pohjan päälle. Kaada täyte vuokaan. Lopuksi voit koristella piirakan pienillä persikan viipaleilla. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
__________________________________________________________________________________

1 kommentti: