tiistai 4. lokakuuta 2011

Jauhoton suklaakakku

Tämä kakku on melkein täyttä suklaata ja suussa sulavaa, mutta se ei ole kovin makea. Taikina maistuu jopa vähän kitkerältä, mutta ei hätää, sillä kitkeryys onneksi katoaa uunissa. Jäähtyessään kakku vähän lässähtää, mutta on silloin parhaimmillaan! 




__________________________________________________________________________________


Resepti by James Martin


Suklaakakku


300 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
150 g voita
50 g sokeria
6 kananmunan keltuaista
6 kananmunan valkuaista


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Laita kattilaan hieman vettä ja odota, että vesi kiehuu hiljalleen. Nosta kattilan päälle astia. Astian pohjan ei saisi koskettaa vettä. Lisää astiaan suklaa ja odota kunnes se on sulanut. Lisää pilkottu voi ja odota kunnes voi on sulanut suklaan joukkoon. Sekoita hyvin. Nosta astia pois vesihauteesta. Lisää joukkoon keltuais-sokerivaahto kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kahdessa erässä varovasti sekoittaen. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku on kypsä kun sen pinta alkaa hieman repeillä.
__________________________________________________________________________________

2 kommenttia:

  1. Tänään tuli tämä resepti ohjelmassa James Martin: Makeaa :)

    VastaaPoista
  2. Seuraan myös tätä James Martinin sarjaa, ihania reseptejä! Olen nähnyt kyseisen jakson aikaisemminkin ja kirjoitin silloin tämän reseptin ylös.

    VastaaPoista