keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Suklaamuffinit

Tänä syksynä ovat monet ruokalehdet kuten myös blogitkin olleet täynnä reseptejä punajuuri-suklaaleivonnaisista. Olen vähän kummastellut tätä yhdistelmää vaikka Helsingin Sanomien Ruokatorstaikin kirjoittaa, "punajuuri sopii suklaaleivonnaisiin kuin nenä päähän".  Joten täytyyhän näitä siis jo itsekin testata! 


__________________________________________________________________________________


Resepti Helsingin Sanomien Ruokatorstai 20.10.2011


Suklaamuffinit


12 kpl


125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
200 g raakaa punajuurta (itse raastoin 3 pientä punajuurta)
100 g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl pikakahvijauhetta


valkoista ja tummaa suklaata koristeluun




Raasta punajuuret mahdollisimman pieneksi raasteeksi. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, kaakao, leivinjauhe ja pikakahvijauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää jauhoseos ja sekoita. Lisää punajuuriraaste ja sekoita. Lisää lopuksi pilkottu tumma suklaa ja sekoita. Tumman suklaan tilalla voi käyttää myös valkoista suklaata kuten Helsingin Sanomien reseptissä. Paista muffinipellillä 225 asteessa noin 15 - 20 minuuttia. Sulata valkoinen ja tumma suklaa varovasti mikrossa. Kuorruta muffinit. Muffinit voi kuorruttaa suklaalla vaikka ne olisivat vielä lämpöisiä. 



__________________________________________________________________________________

Punajuuri värjäsi taikinan todella intensiivisen väriseksi. Muffinit ovat ihanan suklaisia, joissa on aavistus kahvia. Punajuuri ei maistu eikä tunnu, vaan ehkä vain todellakin mehevöittää leivonnaisen. Tätä yhdistelmää täytyy kokeilla toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti