keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Hummingbird-kakku

Yksi lempikakuistani on tuorejuustolla kuorrutettu porkkanakakku. Tämä Hummingbird-kakku muistuttaa paljon porkkanakakkua, mutta porkkanan tilalla tässä käytetäänkin banaania. 



__________________________________________________________________________________


Resepti Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta


Hummingbird-kakku


3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä
270 g kypsiä kuorittuja banaaneja survottuna
1 tl kanelia
4,6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl vaniljauutetta
100 g säilykeananasta murskana
100 g pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä pilkottuna




tuorejuustokuorrute


10 dl tomusokeria siivilöitynä
100 g huoneenlämpöistä voita
250 g tuorejuustoa kylmänä (Philadelphia)


koristeeksi pekaanipähkinöitä ja kanelia




Valmista kakkupohjat: Vatkaa sokeri, kananmunat, öljy, survotut banaanit ja kaneli. Lisää vähitellen joukkoon jauhot, sooda, suola ja vaniljauute kokoajan vatkaten. Lisää ananasmurska ja pekaanipähkinärouhe. Sekoita puuhaarukalla. Voitele 3 x ∅ 20 cm:n kokoiset kakkuvuoat ja jaa taikina tasaisesti niihin. Paista 170 asteessa noin 20 - 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä. 

Valmista kuorrute: Vatkaa tomusokeri ja voi, kunnes ainekset ovat sekaisin. Lisää tuorejuusto kerralla ja vatkaa, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Vatkaa sitten suuremmalla teholla noin 5 minuuttia, kunnes kuorrutteesta on tullut vaaleaa ja kuohkeaa. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa, sillä kuorrute voi juoksettua.

Kokoa kakku: Nosta yksi pohjista tarjoiluastialle ja levitä päälle noin 1/4 tuorejuustokuorrutteesta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä 1/4 kuorrutteesta myös siihen. Nosta viimeinen kakkupohja päällimmäiseksi ja levitä loppukuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pähkinöillä ja kanelilla.


Reseptin mukaan tuorejuustokuorrutetta tulee melko paljon ja se on vieläpä aika makeaa. Itse käytin kuorrutetta säästeliäästi, koska en pidä liian makeasta kakusta.




__________________________________________________________________________________

2 kommenttia:

  1. Ja juurikin mietin, mitä noista muutamasta kilosta banaania saisi, ennen kuin ne menevät lopullisesti pilalle. Kiitos inspiraatiosta! Montako banaania itse kakkuun käytit?

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Ja anteeksi hieman myöhäisestä vastauksesta. Olen nimittäin ollut lomareissulla, joten en ole lukenut blogiani hetkeen. Toivottavasti kakku onnistui! Itse muistaakseni käytin kakkuun 2 - 3 pientä banaania.

    VastaaPoista