maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kaalipata

Varhaiskaalista syntyy hyvä kaalipata ja siihen kannattaa todellakin käyttää vähän rasvaisempaa jauhelihaa. Älä unohda puolukoita tai karpaloita, sillä ne sopivat täydellisesti hieman makean kaalin kanssa!



__________________________________________________________________________________


Kaalipata


noin neljälle


1 varhaiskaali (noin 800 g)
400 g sika-nautajauhelihaa
4 kpl kevätsipulia varsineen
7 dl lihalientä
n. 1 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
ripaus cayennepippuria
1 - 2 rkl siirappia


karpaloita tai puolukoita


Pilko sipulit ja kaali pieniksi suikaleiksi. Laita ison kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota sipuleita hetki. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää kaali ja lihaliemi. Sekoita. Lisää mausteet ja anna hautua pienellä lämmöllä ainakin noin 45 minuuttia. Tarjoa karpaloiden tai puolukoiden kera.



__________________________________________________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti