sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Appelsiini-suklaajuustokakku

Jos olet juustokakkujen ystävä, pidät tästä varmasti. Aivan taivaallinen juustokakku. Ohjeen löysin James Martinin resepteistä.


__________________________________________________________________________________


Resepti by James Martin


Appelsiini-suklaajuustokakku


2 cup murskattuja Digestivekeksejä
100 g voita sulatettuna


200 g sokeria
2 appelsiinin kuori raastettuna
2 appelsiinin mehu
4 rkl maissitärkkelystä
850 g Philadelphia tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 vaniljatangon siemenet
3, 75 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata




Murskaa Digestivekeksit ja sulata 100 g voita. Sekoita keksinmurut ja voi yhteen. Voitele 26 ∅ irtopohjainen kakkuvuoka ja levitä keksinmurut pohjalle. Painele murut varovasti tasaisesti pohjaan, älä liian tiiviisti, ettei pohjasta tule kova. 

Mittaa 200g sokeria kulhoon. Lisää 2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu, ja 4 rkl maissitärkkelystä. Sekoita hyvin. Lisää 850 g tuorejuustoa ja vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Lisää 3 kananmunaa yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Halkaise vaniljatanko ja vedä kuoresta siemenet veitsen avulla. Lisää ne tuorejuustoseokseen. Lisää myös 3,75 dl kuohukermaa. Vatkaa seos tasaiseksi.

Pilko 150 g tummaa suklaata. Lisää 1/3 tuorejuustoseoksesta vuokaan keksipohjan päälle. Lisää kakun reunoille tasaisin välein tummaa suklaata. Lisää toinen 1/3 tuorejuustoseosta varovasti suklaiden päälle. Lisää samoin kuin edellä tummaa suklaata. Lisää loppu tuorejuustoseoksesta ja laita vielä pinnalle tummaa suklaata.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita kakku uuniin ja lisää myös pieni kulho, jossa on 2 - 3 mm vettä. Tämä auttaa muodostamaan vesihöyryä. ei hajuakaan mikä tämän tarkoitus on. Paista kakkua noin 50 - 60  minuuttia. Anna jäähtyä.



__________________________________________________________________________________

James Martin käytti kakun pohjana kaupan valmista sokerikakkupohjaa, josta hän leikkasi ohuen kakkuvuoankokoisen pohjan, ja joka kostutettiin sitten appelsiiniliköörillä. Itse tein perinteisen keksipohjan. James lisäsi myös tuorejuustoseokseen samaa likööriä muutaman teelusikallisen, mutta itse jätin sen pois, ja mielestäni kakku ei likööriä kaipaakaan. Kannattaa kokeilla!

3 kommenttia:

  1. Kakku on ehdotomasti parhaimmillaan kylmänä! Kakku voi tuntua vähän löysältä, kun se on vielä lämpöinen, mutta se jähmettyy jäähtyessään, jolloin siitä on helppo leikata paloja.

    VastaaPoista