sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Spaghetti alla Puttanesca

Palasin tänään talvilomalta Floridasta. Oli ihana päästä aurinkoon pois täältä kaamoksesta! Nyt on melko väsynyt ja nälkäinen olo pitkän lentomatkan jälkeen. Onneksi tämä pastakastike syntyy sillä välin kun spaghetti kiehuu kattilassa eli ihan täydellinen tällaisiin hetkiin!


__________________________________________________________________________________


Resepti Jamien 30-minuutin ateriat -keittokirjasta


Spaghetti alla Puttanesca


kahdelle


250 g spaghettia
suolaa
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl valutettuja kapriksia
15 g anjovisfileitä öljyssä
1/2 - 1 tuore punainen chili
4 - 5 kivetöntä kalamataoliivia
hyppysellinen jauhettua kanelia
100 g tonnikalaa paloina öljyssä
1 tlk tomaattimurskaa
lehtipersiljaa silputtuna
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria


Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.


Pastan kiehuessa tee kastike. Laita pannulle vähän oliiviöljyä. Lisää pannulle murskatut valkosipulinkynnet, kaprikset ja anjovikset öljyineen. Hienonna chili ja lisää se myös pannulle. Anna paistua pari minuuttia  ja lisää sitten tomaattimurska ja oliivit. Sekoita kastikkeeseen hyppysellinen kanelia ja lisää myös tonnikala. Lisää lopuksi lehtipersilja ja sitruunanmehu. Mausta tarvittaessa mustapippurilla.
__________________________________________________________________________________

1 kommentti: