maanantai 2. tammikuuta 2012

Japanese hambaagaa

Pidän japanilaisesta ruoasta ja ostinkin jokin aika sitten japanilaisen keittokirjan, Yoshoku - Contemporary Japanese. Kirjan reseptit ovat mielestäni hyviä kotikokille, koska kirja käsittelee japanilaisia ruokia, jotka ovat peräisin eurooppalaisesta keittiöstä, mutta niissä on japanilainen vivahde - yoshoku. Reissatessani Japanissa en saa tarpeekseni ravintoloiden antimista, joten olisikin kiva osata kokata japanilaista ruokaa kotona. Tästä kirjasta on hyvä aloittaa.  




__________________________________________________________________________________

Resepti keittokirjasta Yoshoku - Contemporary Japanese 


Japanilaiset jauhelihapihvit siitakesienikastikkeessa


12 - 14 kpl pihvejä


600 g sikanautajauhelihaa
1 sipuli pilkottuna
1/2 dl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl inkivääriä raastettuna
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1/4 cup japanilaista soijakastiketta
1/4 cup mirin-kastiketta
2 tl kasvisöljyä paistamiseen
1/2 tl sesamiöljyä paistamiseen
20 g voita
150 g - 200 g siitakesieniä 
1,7 dl kermaa



Laita jauheliha, sipuli, korppujauhot, inkivääri ja kananmuna kulhoon. Mausta 2 rkl soijakastiketta ja 1 rkl mirin-kastiketta. Sekoita hyvin. Tee jauhelihamassasta pihvejä ja laita ne vielä noin 2 h jääkaappiin maustumaan. Kuumenna öljyt paistinpannulla ja paista pihvejä 1 minuutti molemmin puolin. Alenna sitten lämpöä ja jatka paistamista noin 3 - 4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Nosta pihvit lautaselle ja tee samalla pannulla kastike:


Laita voi pannulle ja lisää pilkotut siitakesienet. Mausta hyppysellisellä suolaa. Paista noin 4 minuuttia. Lisää loppu soijakastike ja mirin sekä kerma. Anna kiehua noin pari minuuttia kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää joukkoon jauhelihapihvistä irronnut liemi ja pihvit. Anna kiehua kunnes pihvit ovat lämmenneet.
__________________________________________________________________________________

1 kommentti: